تایلند یکی از زیباترین و پرگردشگرترین مناطق در جنوب شرق آسیاست که سالانه جمعیت بیشماری از بازدیدکنندگان را از سراسر جهان به خود اختصاص داده است. نامِ تایلند از دو قسمت تای و لند ساخته شده که در زبان بومیان آنجا به معنی سرزمین حوری است. بومیان تایلند، قوم تایی هستند و کشور آنها از اطراف با برمه، میانمار، لائوس، کامبوج، مالزی، خلیج تایلند و دریای آندامان همسایه است. مذهب تایلندیان بودایی و پایتخت آنها شهر بانکوک، یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین شهرهای دنیاست. همچنین 4 درصد از جمعیت تایلند به مسلمانان اختصاص دارد. در تاریخ آمده است که یک ایرانی به اسم شیخ احمد قمی برای اولین بار مذهب تشیع را با خود به آنجا برد. آبوهوای استوایی و تلاقیِ جنگل و دریا مناظری دلکش و روحبخش را آفریده که ساحلهای تایلند را بینظیر کرده است. بهغیراز طبیعتِ زیبا و فوقالعاده، بسیاری از آثار تاریخی مانند معابد بودایی کهن در بانکوک، آدابورسوم بومیان تایلند و گردشگاههای پاتایا و ساموئی و پوکت، میزبان گردشگرانِ خارجی هستند.
برای ورود به تایلند باید ویزای تایلند داشت برای همین باید قبل از سفر، به سفارت تایلند مراجعه کرد و درخواست ویزا داد. این در حالی است که در بسیاری از کشورها ویزای تایلند بهصورت فرودگاهی یا VOA صادر میگردد و یا گردشگران با ملیتهای آمریکایی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، استرالیایی و سنگاپوری بدون ویزا 30- 60 روز در خاک تایلند اقامت داشته باشند ولی ایران از این قاعده مستثنی است و ایرانیان باید برای سفر به تایلند روادید داشته باشند. ویزای تایلند بنا به هدف سفر میتواند توریستی، تجاری، تحصیلی و یا مهاجرتی باشد. هنگام رجوع به سفارت بهتر است ویزایتان حداقل شش ماه اعتبار و یک برگ سفید داشته باشد که به دردسر نخورید.
- اصل و کپی گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی
- اصل و کپی بلیط رفتوبرگشت تایلند مهر شده توسط یک آژانس معتبر
- یک قطعه عکس 4×3 بدون روتوش زمینه سفید
- نامهی تمکن مالی
- تکمیل فرم مربوط به تقاضای ویزا در سفارت
صدور ویزای تایلند در مقایسه با ویزای شنگن و یا کشورهایی مثل آمریکا بسیار ساده و سریع است و ظرف سه روز کاری صورت میگیرد. البته این مسئله به نوع ویزایی که درخواست میکنید دارد و ممکن است تا ده روز هم طول بکشد. توجه به ساعات کاری سفارت، یک نکتهی ضروری است که گاهی متقاضیان ویزا آن را فراموش میکنند. معمولاً روزهای جمعه و شنبه سفارت تعطیل است.
همهی مسافرانی که قصدشان فقط گشتوگذار و تفریح در کشور زیبای تایلند است، باید برای گرفتن ویزای توریستی اقدام کنند. این ویزا میتواند به دو صورت برای متقاضی صادر شود، نخست به شکلی که یک بار ورود سهماهه به فرد تعلق میگیرد و دوم به شکلی که فرد در مدت شش ماه دو بار میتواند وارد تایلند شود. هنگام پرکردن فرم تقاضا باید به این نکات خیلی دقت کرد. سفارت تایلند به این منظور مصاحبهای مانند کشورهای دیگر ندارد. نکتهی بسیار مهم دربارهی ویزای گردشگری تایلند این است که اگرچه این ویزا به مدت سه ماهه برای متقاضی صادر میشود اما در حالت عادی فقط یک ماه میتوان با آن در تایلند ماند و بعدازآن در صورت لزوم بایست به ادارهی مهاجرت در تایلند مهاجرت کرد. توجه به زمانِ مجاز برای مدت زمان اقامت مسالهی مهمی است که بیتوجهی به آن جریمه و مجازات سخت از سوی تایلند را در پی خواهد داشت.
چنانچه اهداف تجاری اعم از خریدوفروش و صادرات و واردات انواع کالا و یا کار در تایلند مدنظر متقاضی ویزا باشد، باید هنگام رجوع به سفارت نوع ویزای درخواستی را تجاری معرفی کند. مدارک ضروری برای این ویزا مانند ویزای عادی (گردشگری) است، اما اضافه بر آن باید دعوتنامهی رسمی از یک شرکت معتبر در تایلند با کد اقتصادی آن مرکز به سفارت ارائه کرد. یک راه دیگر برای کار در تایلند، گرفتن ویزای گردشگری (سه ماهه) و اقدام به پیدا کردن کار است. بعداً در صورت نیاز میتوان در تایلند این ویزا را تمدید کرد.
اگر متقاضی ادامه تحصیل در تایلند هستید، باید قبل از هر چیز دانشگاه موردنظرتان را یافته و با آن مکاتبه کنید. اگر با تقاضای تحصیل شما موافقت شد، باید در سایت دانشگاه ثبتنام کنید و شهریهی توافقی را بپردازید تا بتوانید یک نامهی پذیرش از آنها دریافت کنید که طبق آن از شما دعوت شده تا در یک روز مشخص در آنجا حاضر شوید. با این مدارک، حال میتوانید به سفارت مراجعه کنید و تقاضای ویزا کنید. سفارت برای شما ویزایی 90 روزه صادر خواهد کرد که بعد با موافقت استاد و دانشگاه میتوانید آن را تا 9 ماه تمدید کنید. باید توجه داشت که قبل از اتمام این 90 روز، متقاضیِ تمدید باید به سفارت رجوع کند و حتماً آدرس محل سکونت خود را به آنجا اعلام کند. تخلف از این بازهی زمانی، جریمهی سنگین به دنبال خواهد داشت.
این ویزا برای مسافرینی صادر میشود که یک توقف کوتاه چندساعته یا یکروزه در راه مقصدی دیگر، در تایلند خواهند داشت. مأموران به همین منظور گذرنامه و بلیط مسافران را در فرودگاه چک خواهند کرد.
ادارهی مهاجرت کشور تایلند با توجه به شرایط مناسب این کشور برای بازنشستگان و کسانی که میخواهند سالهای پایانی عمر را در آرامش و طبیعت سالم و بیسروصدا بگذرانند، تسهیلاتی ویژه برای بازنشستگان بالای 50 سال که تقاضای اقامت بلندمدت خواهند داشت، در نظر گرفته است که در نوع خود یک امتیاز استثنایی است.
- هنگام تقاضای ویزا باید همهی افرادِ متقاضی در ایران باشند.
- هزینهی صدور، بعداً بههیچوجه مسترد نخواهد شد.
- آژانسهای مسافرتی تنها ویزای گردشگری را میتوانند برای مسافران بگیرند و انواع دیگر ویزا باید با حضور و پیگیری شخصِ متقاضی صورت گیرد.
- قبل از رفتن به سفارت و تقاضای ویزا، از تاریخ اعتبار گذرنامهی خود اطمینان حاصل کنید. برای دریافت روادید تایلند حداقل شش ماه اعتبار پاسپورت ضروری است.
- پس از صدور ویزا و سفر به تاریخ اعتبار آن توجه داشته باشید.
- پس از سفر چنانچه تقاضای تمدید ویزای خود را دارید، باید به ادارهی مهاجرت در بانکوک مراجعه کنید.
- ایرانیان میتوانند در طول سفر خود با سفارت ایران در بانکوک در ارتباط باشند و مشکلات احتمالی را با مسئولین محترم در جریان بگذارند. این اداره روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 30 : 8 الی 30 : 16 پذیرای هموطنان عزیز است.
- کار کردن و یا حتی تدریس در مدت اقامت با ویزای تحصیلی تخلفی بزرگ محسوب میشود.
- تخلف از قوانین ورود و خروج دولت تایلند برخورد سختِ قانونی در پی خواهد داشت.
- آدرس سفارت تایلند: تهران ـ خیابان بهارستان ـ روبروی بیمارستان طرفه ـ کوچه استقلال ـ پلاک4.
- تلفن سفارت تایلند: ۷۷۵۳۱۴۳۳ و ۷۷۵۳۷۷۰۸ (021)+
- داخلی بخش ویزا: ۱۰۷ ، ۱۰۹ و ۱۲۰
- فکس سفارت تایلند: ۷۵۳۲۰۲۲
- ساعات کاری سفارت تایلند: همه روزه به جز جمعهها و شنبهها از ساعت 30 : 8 صبح تا 30 : 16 بعدازظهر
- پست الکترونیکی (ایمیل) سفارت تایلند: info@thaiembassy-tehran.org
- وبسایت سفارت تایلند: www.thaiembassy-tehran.org
ویزاها
فرم درخواست ویزاها
فرم درخواست ویزای صربستان |
فرم درخواست ویزای تایلند |
|