کشور زیبای آذربایجان بزرگترین کشور قفقاز است. آذربایجان با کشورهای ایران، ارمنستان، ترکیه، گرجستان و روسیه هممرز است و با ترکمنستان و قزاقستان نیز مرز مشترک آبی دارد. این سرزمین تا دویست سال پیش جزو ایران بود ولی در طی جنگهای ایران و روس و قراردادهای دیپلماتیک بین رجال قاجاری با عمال روسیهی تزاری، از ایران جدا شد و به روسیه ملحق گشت. جمهوری دموکراتیک آذربایجان که در 28 می 1918 تأسیس شد، در 1920 به اتحاد شوروی ضمیمه شد اما در سال 1991 دوباره استقلال یافت.
مردم آذربایجان از تنوع قومی و نژادی بالایی برخوردارند؛ چنانچه شامل آذریها، لزگیها، ارمنیها، روسها، تالشها، آوارها، ترکها، تاتارها، تاتها، گرجیها، کردها و... میشوند. بیش از 95 درصد مردم آذربایجان مسلمان هستند که خود شامل 85 درصد شیعه و 15 درصد سنی میشود. باکو پایتخت این کشور در سال 2009 از طرف سازمان یونسکو بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد. آذربایجانیها از فرهنگی غنی برخوردارند که درگذشته بخشی از فرهنگ سترگ ایرانی – اسلامی بوده است. جمهوری آذربایجان گزینهی مناسبی برای ایرانیانی است که میخواهند زندگی در یک کشور شرقی اسلامی شبیه به ایران را تجربه کنند. همچنین بسیاری از اروپاییان برای شناخت بیشتر از شرق، آذربایجان را موردمطالعه قرار میدهند و مدتی در این کشور اقامت خواهند داشت.
برای سفر به کشور آذربایجان مانند بسیاری از کشورهای دیگر نیاز به درخواست و صدور ویزا است. این ویزا علاوه بر مقاصد، بر اساس اعتبار و تعداد دفعات ورود مجاز نیز به دو نوع «یکبار ورود» و «کثیرالورود» تقسیم میشود. کسانی که ویزای یکبار ورود کشور آذربایجان را دریافت کردهاند در طول مدت زمانی که این ویزا برایشان صادرشده، تنها یکبار اجازه ورود و خروج از کشور آذربایجان را دارند. نوع دیگر ویزای عادی آذربایجان کثیرالورود است که مدت زمان اعتبار آن حداکثر تا دو سال است و صاحبان آن میتوانند در طول مدت زمان اعتبار این ویزا به دفعات وارد خاک جمهوری آذربایجان شوند.
یک ویزای عادی یکبار ورود در حالت معمولی در یک بازهی 90 روزه صادر میگردد؛ اما مدت زمان دقیق این فرایند و اعتبار آن به هدف سفر شما بستگی دارد.
مطابق ماده ۳۶ قانون مهاجرت جمهوری آذربایجان، ارائه مدارک زیر برای دریافت روادید سفر الزامی است:
این ویزا برای کسانی صادر میگردد که قصدشان گردش و تفریح در کشور زیبای آذربایجان است. این کشور دارای طبیعت زیبا و آثار تاریخی بسیاری است که خصوصاً برای ایرانیان میتواند جذاب باشد.
ویزای ترانزیت برای افرادی صادر میشود که برای سفر به کشوری بهغیراز آذربایجان، مجبورند چند ساعت یا چند روز در باکو توقف داشته باشند. این نوع روادید از تاریخ صدور حداکثر 30 روز اعتبار دارد. مدت دقیق این اعتبار، به نوع سفر و وسیلهی نقلیهی شما بستگی دارد.
این ویزا مربوط به خانوادهی افرادی است که با ویزای تجاری در خاک آذربایجان اقامت دارند و مشغول به کار و تجارت هستند. برای بهرهمندی از این نوع ویزا باید فردِ ساکن در آذربایجان برای خانوادهی خود یک دعوتنامه بفرستد، سپس با آن دعوتنامه از سفارت درخواست ویزا کنند. یکراه دیگر بهرهمندی از ویزای خانوادگی آذربایجان، ازدواج با یک مرد یا زن آذربایجانی است.
این ویزا برای افرادی که به دلیل مأموریت رسمی دولتی به جمهوری آذربایجان سفر میکنند، صادر میشود.
دولت جمهوری آذربایجان برای سادگی کار مسافران، اقدام به صدور ویزا بهصورت آنلاین نموده است. برای این منظور لازم است از طریق سیستم «آسانویزا» اقدام کرد. برای استفاده از این امکان کافی است که یک اسکن از گذرنامه (حداقل دارای 6 ماه اعتبار) بر روی وبسایت آسان ویزا بارگذاری کرده و ثبتنام کنید. هزینهی صدور نیز در حدود 24 دلار است که باید بهصورت آنلاین پرداخت کرد. این ویزا نهایتاً در سه روز کاری صادر میگردد و حدود 90 روز اعتبار دارد.
دولت آذربایجان برای صدور ویزای الکترونیکی قوانین خاصی دارد که عبارتاند از:
- آدرس سفارت جمهوریآذربایجان: تهران، پاسداران، خیابان نیستان سوم، کوچه راستوان، پلاک ۱۶
- کدپستی سفارت جمهوری آذربایجان: ۱۹۴۴۹۶۵۱۱۴
- شماره تماس: ۲۲۵۵۹۵۵۳ -۵
- نمابر: ۲۲۵۵۸۱۸۳
- آدرس: تهران، نیاوران، خیابان شهید پورابتهاج، خیابان خداوردی، کوچه سیزدهم غربی، نبش کوچه شیرافکن، پلاک ۵
- تلفن: ۲۲۲۹۱۱۴۴
- آدرس پست الکترونیکی (ایمیل): az.embassy.tehran@gmail.com
- ساعت پذیرش برای اخذ ویزا: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲: ۳۰ ظهر
- آدرس: تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان عارف، پلاک ۹
- تلفن: ۳۳۳۳۴۸۰۳-۰۴۱
ویزاها
فرم درخواست ویزاها
فرم درخواست ویزای صربستان |
فرم درخواست ویزای تایلند |
|