جمهوری ازبکستان کشوری در آسیای میانه است که در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال خود را به دست آورد. این کشور از غرب و شمال با قزاقستان، از شرق با قرقیزستان و تاجیکستان و از جنوب با ترکمنستان و افغانستان همسایه است.
این منطقه از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح مسکونی بود. نشانههای زندگی مردم در این دوره زمانی در شهرهای سمرقند، خوارزم، تاشکند و بخارا یافت شده است. در سده دهم میلادی، منطقه کنونی ازبکستان جزیی از قلمرو سامانیان بود. منطقه کنونی ازبکستان بعدها به ترتیب جزئی از حکومتهای غزنوی، سلجوقی، خوارزمشاهی، مغول، تیموری و ازبک شد. در قرن نوزدهم امپراتوری روسیه سرزمینهای خود را گسترش داد و آسیای میانه را تصرف کرد. بهاینترتیب ازبکستان بخشی از شوروی شد. ازبکستان که در کنار جاده تاریخی ابریشم میان اروپا و آسیا قرار دارد، شامل شهرهای باستانی سمرقند و بخاراست که به خاطر معماریهای باشکوهشان شهرت دارند و زمانی ازجمله مراکز غنی بازرگانی و فرهنگی جهان بودند. ازبکستان پرجمعیتترین کشور منطقه آسیای میانه است و بزرگترین تولیدکننده پنبه در جهان به شمار میآید. گاز، نفت و طلا از غنیترین منابعی است که در طبیعت این کشور نهفته است. اكثر مفاخر فرهنگي ازبكستان فارس زبان بوده و آثار آنان همه به زبان فارسي است. رابطه نزديك فرهنگ ايران و ازبکستان در زبان ازبكي تأثیر شگرفي داشته است بهگونهای كه حدود 30 درصد واژههاي ازبكي ريشهي فارسي دارد. در کل، سفر به این کشور زیبا برای ایرانیان یک فرصت طلایی است که کمتر به آن توجه میشود.
روش معمولی برای این کار، رجوع به سفارت ازبکستان و درخواست صدور ویزا است اما از تاریخ 19 مارس 2019، بهفرمان رئیسجمهور ازبکستان، ایرانیان و ساکنان صد کشور دیگر که در قلمرو راه باستانی ابریشم قرار دارند، مجاز به اخذ ویزای الکترونیک شدهاند و میتوان برای سرعت و راحتی بیشتر از این طریق اقدام کرد. برای گرفتن ویزای الکترونیکی باید از طریق سایت e-visa.gov.uz پیگیر مراحل درخواست خود باشید.
کشور ازبکستان برای گسترش میزان درآمد خود از طریق توریسم و در راستای سیاستهای فرهنگی کلان خود برای 51 کشور مهم جهان، ویزای الکترونیکی صادر میکند. هزینهی این کار نیز صرفاً 20 دلار در نظر گرفتهشده است. این ویزا برای اهالی این 51 کشور، 30 روز اعتبار دارد و افراد میتوانند تا 90 روز بعد از صدور آن، از آن استفاده کنند. همچنین شهروندان خارجی که زیر ۱۶ سال سن داشته باشند، برای ورود به این کشور احتیاجی به ویزا نخواهند داشت. تمامی این اقدامات برای افزایش شمار گردشگران بینالمللی این کشور است.
ویزای گردشگری (توریستی عادی)
این ویزا مخصوص کسانی است که قصدشان از سفر، گردش و سیاحت در کشور ازبکستان است.
ویزای ترانزیت
این ویزا مخصوص مسافرینی است که هواپیمایشان چند ساعت در خاک ازبکستان توقف دارد و یا رانندگانی که قصد عبور از خاک این کشور را دارند.
ویزای تحصیلی
برای کسانی که قصد ادامهی تحصیل در کشور ازبکستان دارند، باید ویزای تحصیلی صادر گردد که با این ویزا کار کردن جرم محسوب میشود.
ویزای کار
برای کسانی که قصد ارائهی تخصص و هنر خود در یک کشور خارجی را دارند، ازبکستان بهعنوان یک کشور همسایه میتواند مقصد خوبی باشد اما باید حتماً از یک کارفرما تأییدیه بگیرند و با آن تقاضای ویزای کار دهند.
این ویزا به دو صورت ممکن است برای شما صادر شود. ویزای عادی حداکثر تا 15 روز و ویزای فوری در مدت 7 روز کاری از شما وقت میبرد. ویزای تجاری نیز در یک بازهی 20 روزه صادر میگردد.
این هزینه به عواملی مانند نوع ویزای درخواستی و مدتزمان اقامت در ازبکستان و همچنین تعداد دفعات مجاز ورود بستگی دارد و برحسب دلار حساب میگردد.
- ساعت کاری سفارت ازبکستان در تهران: یکشنبه تا پنجشنبه
- آدرس سفارت ازبکستان در تهران: تهران، اقدسیه، خیابان بوستان، خیابان نسترن
- شماره تماس سفارت ازبکستان: ۲۲۲۹۹۷۸۰ و ۲۲۲۳۲۷۰۱ (۰۲۱)
- آدرس پست الکترونیکی (ایمیل): uzembiri@mail.ru
- آدرس وبسایت سفارت ازبکستان: www.uzbekembassy.ir
- شماره تماس دفتر کنسولگری: ۲۲۲۹۱۵۱۹
- آدرس دفتر کنسولگری: تهران، اقدسیه (خیابان موحد دانش)، پارک چهارم، کوچه دهم
ویزاها
فرم درخواست ویزاها
فرم درخواست ویزای صربستان |
فرم درخواست ویزای تایلند |
|