ویتنام (Việt Nam) یا بهطور رسمی جمهوری سوسیالیست ویتنام یک کشور طولانی و نازک در آسیای جنوب شرقی است. کشورهای همسایهی آن چین در شمال، لائوس و کامبوج در غرب هستند. ازلحاظ طبیعی این کشور در منطقهی میان دلتای رود مکونگ و دلتای رود سرخ میباشد. رود مکونگ با 4 هزار کیلومتر طول، بزرگترین رود جنوب شرق آسیا و هفتمین رود قارهی آسیا است که اساس تمدن منطقهی ویتنام به آن مدیون است. مرکز سیاسی کشور ویتنام، شهر هانویی است و هوشیمین، هایفونگ و هویه سه شهر مهم دیگر در این سرزمین هستند. آبوهوای موسمی استوایی و پر بارش و زمین حاصلخیز و دلتایی، از ویتنام بهشتی کوچک و باورنکردنی ساخته است.
کشور ویتنام که در 1802 توسط نگوینآن شکل گرفت، تاریخی هرچند کوتاه اما پر از مبارزه و جدال برای استقلال دارد. ویتنام در تاریخ خود از یکسو شاهد نفوذ کمونیستها و از سوی دیگر تجاوز کشورهای غربی بوده است بهگونهای هنوز هم نتوانسته است به توسعهی اقتصادی برسد. بسیاری از ویتنامیها با قایق به کشورهای اطراف پناهنده میشوند اما اصلاحات سیاسی از 1989 به جذب سرمایهگذاری خارجی منجر شده و شرایط ویتنام را کمی بهتر کرده است. ویتنام پس از یازده سال مذاکره و پیگیری مداوم توانست در سال 2007 به سازمان جهانی تجارت بپیوندد. این در حالی است که این کشور بهواسطهی محیط طبیعی فوقالعادهی خود میتواند درآمد قابلتوجهی سالانه از طریق صنعت توریسم کسب کند.
گرفتن ویزای ویتنام از طریق سفارت این کشور باید صورت پذیرد، اما ساکنان کشورهایی مانند ایالاتمتحدهی آمریکا، کانادا، برزیل و هند از داشتن ویزا معاف هستند. بهتر است تقریباً سه هفته قبل از تاریخ سفر، برای گرفتن ویزا اقدام کرد. معمولاً ساکنان کشورهای خاورمیانه برای ورود به این سرزمین با سختگیریهای بیشتری مواجهند، به همین خاطر آژانسهای مسافرتی معتبر این روند را برای مسافران انجام خواهند داد.
ویزای گردشگری مختص کسانی است که فقط بهقصد تفریح و سیاحت به ویتنام سفر میکنند. این ویزا به مدت 3 ماه اعتبار خواهد داشت و دارندهی آن میتواند یک تا سی روز در ویتنام زندگی کند. تهیهی این ویزا 30 روز کاری وقت نیاز دارد و چنانچه تقاضای ویزای فوری کرده باشید، این زمان به ده روز کاهش پیدا خواهد کرد.
این ویزا برای افرادی صادر میگردد که در جستجوی کار، قصد مهاجرت به ویتنام دارند. برای گرفتن این نوع از روادید باید یک پیشنهاد کاری از جانب یک کارفرمای مقیم ویتنام داشت، سپس برحسب آن اقدام به درخواست ویزا کرد.
برای ادامه تحصیل در ویتنام، باید نخست از یک دانشگاه معتبر ویتنامی، پذیرش گرفت و بعد بر اساس آن اقدام به درخواست ویزا نمود. برای اطلاع از دانشگاههای معتبر کشور ویتنام میتوان از سایت وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
ایرانیان با توجه به محدودیتهای موجود، بهتر است از طریق یکی از آژانسهای معتبر اقدام به تهیهی ویزا کنند. خصوصاً که در چند سال گذشته دولت ویتنام نسبت به صدور ویزای فرودگاهی برای ایرانیان، خودداری میکند. سفارت ویتنام در تهران نیز پاسخگوی سؤالات مسافرین خواهد بود.
1. اصل و کپی مدارک شناسایی
2. یک قطعه عکس پرسنلی زمینه رنگی بدون روتوش
3. گذرنامهی ایرانی با حداقل 6 ماه اعتبار
4. فرم درخواست ویزای گردشگری ویتنام
5. مدارکی که نشاندهنده نوع شغل شما باشند
6. پرینت گردش حساب بانکی شما در 3 ماه اخیر
7. گواهی تمکن مالی که به تائید بانک رسیده باشد
8. رسید رزرو بلیط رفتوبرگشت هواپیما
9. واچر هتل در ویتنام
10. فیش پرداخت هزینه صدور ویزای گردشگری ویتنام
1. اصل و کپی مدارک شناسایی
2. گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار
3. یک قطعه عکس پرسنلی زمینه سفید بدون روتوش
4. فرم درخواست ویزای کاری ویتنام
5. پیشنهاد کاری از طرف کارفرمای مقیم ویتنام
6. قرارداد کاری بین متقاضی و کارفرمای مقیم ویتنام
7. ارائه مدارکی دال بر استطاعت مالی
8. پرینت گردش حساب بانکی در شش ماه اخیر
9. فیش پرداخت هزینه صدور ویزای کاری ویتنام
1. اصل و کپی مدارک شناسایی
2. فرم درخواست ویزای تحصیلی ویتنام
3. گواهی پذیرش تحصیلی از طرف یک دانشگاه ویتنامی معتبر
4. مدارک تحصیلی
5. گواهی عدم سو پیشینه
6. گواهی سلامت پزشکی
7. یک قطعه عکس پرسنلی زمینه سفید بدون روتوش
8. پرینت گردش حساب بانکی در سه ماه اخیر
9. اسناد و مدارکی که نشاندهندهی استطاعت مالی فرد برای پرداخت هزینههای تحصیلی و زندگی در ویتنام باشد
10. فیش پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیلی ویتنام
متقاضیان این ویزا باید از طریق سایت رسمی سفارت اقدام کنند و مدارک خود را از طریق همین سایت به شکل الکترونیک بارگذاری و ارسال کنند. سفارت با بررسی اطلاعات ثبتشده، اگر مشکلی یا ابهامی وجود نداشته باشد، یک ایمیل تائید برای متقاضی خواهد فرستاد. مسافر بر اساس این ایمیل میتواند اقدام به خرید بلیط کند و در فرودگاه با ارائهی فیش و پرداخت هزینهی آن، ویزای خود را در فرودگاه تحویل بگیرد.
1. پیش از رفتن به سفارت برای تقاضای ویزا، به اعتبار گذرنامهی خود توجه داشته باشید.
2. به زمان شروع و پایان اعتبار ویزای خود دقت کنید و تاریخ بلیط رفتوبرگشت خود را با مهلت ویزا کنترل کنید.
3. پس از ورود به ویتنام، در فرودگاه نسبت به قوانین ملی آن کشور اطلاع حاصل کنید و نسبت به رفتار و اعمال خود کنترل داشته باشید.
4. به تاریخ اتمام ویزا توجه کنید! حضور بیش از مدت مجاز در این کشور تبعات قانونی به همراه خواهد داشت.
5. پیش از تقاضای ویزا به سفارت، از قصد خود مطمئن شوید؛ چون هزینهی صدور ویزا بههیچوجه مسترد نخواهد شد.
- آدرس سفارت ویتنام: تهران، زعفرانیه، خیابان اعجازی (آصف)، نبش خیابان برزو، پلاک 54
- تلفن سفارت ویتنام: ۲۲۴۱۱۶۷۰ – ۰۲۱
- آدرس پست الكترونيكي (ایمیل) سفارت: vnemb.ir@mofa.gov.vn
- آدرس وبسایت: www.vnembassy-tehran.mofa.gov.vn
- ساعات کاری سفارت ویتنام: یکشنبه تا جمعه از ساعت ۸.۳۰ تا ۱۷.۳۰
ویزاها
فرم درخواست ویزاها
فرم درخواست ویزای صربستان |
فرم درخواست ویزای تایلند |
|